Sila la like kalu anda like. HEHE

31 Jul 2011

Ini Entry sempena Ramadhan




Bismillahirrahmanirrahim................assalamualaikum.................warahmatullahi.....................wabarakatuh........................bagi.....................menyempurnakan......................titah perintah..................... seripaduka baginda yg Di Pertuan Agong........................setelah diperkenankan oleh.....................duli-duli yg maha mulia raja-raja.........................maka adalah dgn ini............................. saya mengisytiharkan.............................bahawa tarikh.........................permulaan puasabagi negeri-negeri seluruh Malaysia........................telah ditetapkan............................pada hari isnin................... 1 haribulan Ogos tahun 2011 masihi...............


Fuuuuuuu... begitu lah kata-kata penyimpan mohor besar raja-raja Malaysia tyme wat pengumuman pose.. tp yg ni version Y.M Engku Tan Sri Dato Sri Ibrahim Bin Engku Ngah.. skrg ni beliau dah bersara.. saje je pkai version yg lame.. rase lebih syahdu kedengaran... tak gitu?? hakhak.. Yg dotdot byk2 kt atas tu... menunjukkan bpe lme mase dye brenti nk ckp ayat seterusnye... mmg lambat... tu yg letak dot2 byk2 tu.. haaa... :D

dgn ini... maka esok aku dan korang yg beragama islam sume akan start berpose lah.. inshaAllah  penuh sebulan.. td pun dah p terawikh.. tp wat 8 rakaat je.. kire ok la tu kn.. cukup syarat org kate... hehee..

so.. disini aku ingin mengucapkan Selamat Berpuasa kpd semua rakan2 yg beragama islam... semoga semua amalan kita diterima dan dilipat ganda kan pahalanya.. ni ade disertakan niat pose utk sebulan.. in case kalu korang lupe nak bace niat harian.. 

okeh.. JOM SAHUR!!

25 Jul 2011

Ini Auta! : Aku Maseh Tak Percaya

huaa.. betul ke ni.. betul keee?? tak sangke la plak ramai artis yg knal aku... hahaa.. ce tgok ni..

























hahaaa... no komenn :p

18 Jul 2011

Ini Logik! : Sesuatu fakta yg Peminat Cite Twilight Pon Tak Tahu

Twilight.... rase2 nye tak ramai yg tak tahu psl cite ni.. terutamanya kaum pompuan... knape? mungkin sbb hero cite ni (Edward Cullen) yg kacak dan romantik... mungkin... pape pon.. tak ramai yg tahu pasal bnde yg di sampaikn kt bawah ni... kalu nk dipikirkan.. mmg logik.. hahaha... ce tgok...


BHAHAHAHAA... ^_^

16 Jul 2011

Ini Sukar! : Selesaikan Formula Ini

Matematik atau pun dalam bahasa omputih nye Math adalah salah satu mata pelajaran yg aku minat sejak dari skola rendah dulu.. rase seronok je bile dapat selesaikan satu-satu soalan yg diberikan.. tp.. semakin meningkat tua ni.. rasa mcm matematik ni makin susah plak.. haha.. baru2 ni mmber aku de tunjuk satu gambar kat aku.. berkenaan soalan math ni la.. bila aku tgok mmg agak susah la soalan tu.. mmber aku ckp.. ade maksud tersembunyi disebalik soalan ni.. cbe korg tgok...



 sebenarnya.. korg tak perlu cari jawapannye pon... korg hanye perlu cari ape maksud yg tersembunyi disebalik formula ni.. jawapan ade kt bawah ni.. dan aku kompom xde sorg pon yg nk try solve formula kt atas ni.. so.... scroll je lah kebawah...

--


--


--


--


--



--



--



--



--



--



--



--



--




--



--



--



--


TADAAAA!!!! hehee...

15 Jul 2011

Ini Auta! : Jumpa Kembar Seiras Setelah Sekian Lama

Orang kata.. dalam dunia ni ade 7 orang yang mempunyai wajah yang sama sebijik mcm kita.. well.. aku tak pasti la ape yang org ckp tu betul ke tak... tp yg aku nk cite ni.. aku dah jumpa 2 daripada 7 orang yg sama muke mcm aku.. wahahaha.. bangge je.. kitorang ade bergambar... tp cume satu je gambar yg diambil bersama... tgok la ni... ^_^


BWAHAHAA.. :)

12 Jul 2011

Ini Kelakar! : Bila Mona Lisa kebosanan

Mona Lisa adalah sebuah lukisan yg sgt terkenal yg dilukis oleh Leonardo da Vinci. Dlm lukisan ni.. Mona Lisa memberikan senyuman yg misteri... korg pernah nmpk Mona Lisa wat mnde lain selain dari wat snyuman misteri tu? tak pernah???? ce tgok ni... enjoice!


 BLUERRKKK..
 .....
 OOOK.. OWWKK
 (taktau nk tulis ape)
 Fruuuuuu...
NHEEHHHH

9 Jul 2011

Ini Malaysia! : Perhimpunan Bersih 2.0 sekitar 12.30pm - 4.30pm

MENAKUTKAN.. =.="

Popular Posts